Controle op Identiteitsdiefstal

Je telefoonnummer wordt vaak gebruikt om te identificeren wanneer je een account aanmaakt op een website of in een programma. Als je niet zeker weet of de accounts die aan je telefoonnummer zijn gekoppeld veilig zijn, kun je deze controleren met het Kaspersky programma. Het programma gebruikt je telefoonnummer om te detecteren of gekoppelde accounts niet langer veilig zijn en je gegevens gevaar lopen openbaar toegankelijk te zijn.

Opmerking: Wanneer Controle op Identiteitsdiefstal wordt gebruikt, ontvangt Kaspersky geen gegevens in een open toegankelijke indeling en bewaart het deze gegevens niet. De gegevens worden alleen voor scans gebruikt. Bij de detectie van een lek krijgt het programma geen toegang tot de gebruikersgegevens zelf, maar geeft het gewoon informatie over categorieën van gegevens die mogelijk voor iedereen toegankelijk zijn.

Als bij de controle blijkt dat je gegevens mogelijk openbaar zijn geworden, toont het programma de volgende informatie:

Hoe je de gevolgen van een mogelijk datalek kunt minimaliseren, lees je door op de betreffende gegevenscategorie te klikken.

Controleer of accounts die aan je telefoonnummer zijn gekoppeld gehackt zijn